Slagerij Van Rhee

Uit eigen regio
varkensvlees

Het varkensvlees dat wij gebruiken, komt van het zogenaamde 'wroetvarken'. Deze varkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren in wroetstallen, met dichte vloeren en een dikke laag strooisel waar de varkens lekker in kunnen wroeten.

In vergelijking met andere stalsystemen hebben deze varkens 25% meer bewegingsruimte. Ze kunnen de hele dag door onbeperkt hun voer opnemen en vers water drinken. De varkens worden niet gecastreerd en krijgen alleen medicijnen als ze ziek zijn, dus op voorschrift van de veearts. Dat de varkens vrij kunnen bewegen en goed voer krijgen, proeft u terug in het vlees. 

Liefst uiteigen regio

De varkens worden gevoerd met granen geteeld in de eigen regio. Het streven van onze varkensboer is ook om de mest van de varkens op het eigen bedrijf en bij akkerbouwers in de buurt uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat een vaste mest, die beter is voor het milieu en het bodemleven. Door de kringloop regionaal te houden, dragen we bij aan een beter milieu. 

Grote stukken, beter te controleren

We kopen de onderdelen van de varkens zo veel mogelijk 'in de been', zodat we het vlees beter op kwaliteit kunnen beoordelen. Zo kopen we de hammen bijvoorbeeld met een mooie laag spek aan de buitenkant. Dit betekent dat het vlees rustiger gegroeid is, voor een optimale smaak. Bovendien voorkom je hiermee vochtverlies en het krimpen van het vlees tijdens het bereiden.